Programmeren 5
Home

Programmeren 5

Programmeren 5

Afbeelding Functional JS
Programmeren 5

Functies in JavaScript zijn eerste rangsburgers, syntaxis gelijkt op JAVA, overerving is prototypal en (+ "") is gelijk is aan nul. Dit is JavaScript... JavaScript is de meest polariserende en onbegrepen programmeertaal in de wereld. Het werd geschreven in 10 dagen en had veel oneffenheden en ruwe randen.

.NET core is de nieuwe versie van .NET en deze versie is open source. Dat is dan ook de reden dat deze versie niet gewoon doorgenummerd is, maar een nieuwe naam heeft gekregen.

JavaScript

Functies zijn eerste rangsburgers, syntaxis gelijkt op JAVA, overerving is prototypal en (+ "") is gelijk is aan nul. Dit is JavaScript... JavaScript is de meest polariserende en onbegrepen programmeertaal in de wereld. Het werd geschreven in 10 dagen en had veel oneffenheden en ruwe randen. Er zijn talloze pogingen geweest om deze als de taal van het web te vervangen. Niettegenstaande is de taal en het ecosysteem er rond 'alive and kicking'. JavaScript is de meest populaire taal in de wereld en de enige echte taal van het web-platform. Wat maakt JavaScript speciaal? Waarom is een taal, die in enkele dagen is gemaakt, succesvol gebleken waar andere gefaald hebben?


Een van de redenen voor het succes van JavaScript (en het web in het algemeen) ligt in het feit dat JavaScript van in het begin overal was. Het is bijna onmogelijk om een personal computer te vinden die niet één of andere JavaScript interpreter aan boord heeft. En een tweede reden bestaat in het feit dat JavaScript in staat is geweest garen te spinnen uit de wanorde, en de kritiek wist te gebruiken om zichzelf te verbeteren.

Tijd dus om JavaScript grondig te leren.

.NET Core back-end

.NET core is de nieuwe versie van .NET en deze versie is open source. Dat is dan ook de reden dat deze versie niet gewoon doorgenummerd is, maar een nieuwe naam heeft gekregen.

Vroeger moest je om .NET toch op Linux te kunnen laten draaien, gebruik maken van het open source project Mono. Dit ondersteunt de belangrijkste kenmerken maar het beschikt niet over support vanuit Microsoft. Deze release van .NET Core is deel van Microsofts nieuwe strategie om het .NET ontwikkelplatform open source te maken. Microsoft laten weten dat meer dan de helft van de bijdragen aan het platform nu al van buiten Microsoft komt.

.NET core is beschikbaar voor:

In deze module leren we werken met .NET Core voor Windows én Linux. Cursisten die op een Mac werken leren werken met .NET Core voor OS X en Linux.

Leerpad

 1. Je gerief klaarzetten
 2. Aan de slag met je gerief
 3. Herhaling HTML
 4. JavaScript - De basis
 5. Functioneel programmeren en JSON
 6. Events revisited
 7. Asynchroon programmeren
 8. OOP? in JavaScript
 9. Leren werken met de Google API
 10. Apache Cordova installeren
 11. VOS definitie - ontwerp - realisatie CSS
 12. VOS realisatie fase backend en model
 13. VOS tweede examenopdracht
 14. VOS realisatie Views en Controller
 15. Beginnen met React
 16. React-native - Beginnen
  1. VOS app
  2. VOS navigatie
 17. Programmeren 5 Les 4 MySQL
 18. Programmeren 5 Les 5 .NET Core
 19. Programmeren 5 Les 6 ADO.NET in .NET Core
 20. Programmeren 5 Les 21 Dependency Injection in .NET Core
 21. Programmeren 5 Les 22 Fric-frac analyse
 22. Programmeren 5 Les 23 Een ASP.NET MVC Core project maken
 23. Programmeren 5 Les 24 Fric-frac ASP.NET MVC Core model maken
 24. Programmeren 5 Les 25 Fric-frac realisatie Views en Controllers maken
 25. Programmeren 5 Les 26 Fric-frac realisatie CSS
 26. Programmeren 5 Examenopdracht laatste deel Vos realisatie back-end

JI
2019-05-02 09:58:20