Waarvoor dient een controller?
Interactie
Masterpage
De website heeft slechts één pagina. Dat maakt het navigeren overzichtelijker en het onderhouden van de verschillende views binnen de website gemakkelijker.
Button element
Een tweede stap op de goede weg bestaat er in het html button element te gebruiken i.p.v. het input type submit html element. Immers voor elk input type submit element moet je een andere waarde toekennen aan het name attribuut. Om te weten als er op een submit input knop geglikt werd moet je isset() gebruiken en als parameter de waarde meegeven van het name attribuut van het submit input element. Als je het button element gebruikt kan je dezelfde techniek gebruiken als voor radio buttons en toch nog een andere tekst laten zien aan de gebruiker.
Use cases
Een derde stap, is het opstellen van use cases. Je gaat zien dat met elke use case een knop overeenstemt. Ik heb het niet over systeem use cases maar over gebruikers use cases. We hebben een manier nodig om use cases een naam te geven. Daarvoor laten we ons inspireren door REST. Een use case bestaat uit
- de naam van de entiteit (object/klasse)
- de naam van de actie met een koppelteken ervoor
- de clausule met twee koppeltekens ervoor
- een id met een onderstrepingsteken ervoor
Voorbeelden:
- customer-create
- custumer-update_14
- customer-delete_5
- customer-readone_6
- customer-readall
De naam van de entiteit is de naam van de controller en de naam van de actie is de naam van de methode van de controller die moet worden uitgevoerd.