HTML Hyperlinks
Home

HTML Hyperlinks

HTML Hyperlinks

Hyperlinks of hypertext links maken het mogelijk om met een klik van de muis van de ene locatie naar de andere te surfen. Je kan naar een andere locatie op dezelfde pagina surfen of naar een andere webpagina.

Het andere document kan zich bevinden op de lokale server, maar ook op een server elders op de wereld. Naast documenten kan het bovendien gaan om andere soorten bestanden, zoals afbeeldingen en geluidsfragmenten, of software die je wilt laten downloaden.

Een hyperlink maak je met het a element (anchor). Het a element is een inline element en moet dus geplaatst worden binnen een element op blokniveau.

Met het href attribuut definieer je op welke locatie het bestand, dat geopend of gedownload moet worden, zich bevindt. Als je werkt met frames, kun je met het target attribuut aangeven in welk frame een document geopend moet worden. Het target attribuut kun je ook gebruiken als een document in een nieuw venster moet worden geopend.

<a href="http://www.anormapart.com/" target="_blank" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer">Visit A Norm Apart!</a>

Het name of id attribuut van het a element gebruik je om een onzichtbaar anker in een document te plaatsen. Dat anker kun je vervolgens gebruiken als bestemming van een hyperlink.

Met het base element kun je een basisadres voor de URI's in een document te definiëren.

Met het title attribuut van het a element, kun je de hyperlink voorzien van een korte omschrijving in een tooltip.

  1. URI
  2. Link naar een bladwijzer
  3. Link naar een bestand

Opmerkingen

Ben Halpern, The target = "_blank" rel = "noopener noreferrer" vulnerability by example, August 29, 2016

JI
2019-02-27 19:45:27